Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronparfait

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lycka är att plocka egna hjortron och göra egen sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
  2. Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm under omrörning på svag värme tills den tjocknar. Häll krämen i skålen och vispa tills den svalnat i kallt vattenbad. Blanda i hjortronsylten.
  3. Vispa grädden i en annan skål och blanda ner hjortronblandningen. Häll blandningen i en kakform och låt stå i frysen till följande dag eller i minst 4 timmar.
  4. Sänk formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå framme 30 minuter innan den serveras. Dekorera med hjortron och eventuellt citronmeliss.
  5. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.