Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronparfait på chokladbotten med åkerbärssås

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mörk choklad och åkerbär i pikant glasstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad över vattenbad. Låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver. Rör ner chokladblandningen och häll alltsammans i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  2. Parfait: Vispa ägg, äggula och socker vitt och pösigt över vattenbad. Tag bort och vispa tills det svalnat. Blanda ner hjortronmylta och likör. Vispa grädden halvhårt och vänd ner den i blandningen. Häll alltsammans ovanpå chokladbotten i formen. Ställ i frysen minst 4 timmar.
  3. Kompott: Blanda sirap, vatten, vaniljstång och likör i en kastrull. Koka upp och red såsen med potatismjöl utrört i kallt vatten. Vispa och koka upp. Skrapa ur vaniljkornen ur vaniljstången och rör ner dem i såsen. Låt den kallna. Blanda ner bären. Är det svårt att få tag på åkerbär är blåbär ett bra alternativ.
  4. Tag fram parfaiten och låt den stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Servera med åkerbärskompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.