Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronrulltårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Har blivit bjuden på denna men inte gjort den själv ännu, men god är den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakpapper. Mal nötkärnorna.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Vänd ner de malda nötkärnorna och sikta därefter ner vetemjölet och bakpulver. Rör varsamt smeten slät.
  3. Bred ut smeten jämnt och grädda i ca 5 minuter. Sockra den nygräddade kakan lätt och stjälp upp den på smörpapper att kallna.
  4. Blanda samman Philadelphiaost med sirap och citronsaften. Dra bakpappret av den kalla kakbottnen och bred ut ostfyllningen. Bred på sylten och rulla samman bottnen till en rulle från långsidan.
  5. Låt kakan vila kallt en stund liggande på skarven och inrullad i smörpappret.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 27 januari 2012

    Jag fick till den trots att jag varken använder, socker, sirap eller mjöl. Den blev inte så "rullvänlig", men mycket god. Tack för receptide'n.

  • kakmagen 13 augusti 2012

    Supergod! Ska serveras på min systers födelsedag, hon älskade den också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.