Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortstek med Jordärtskockspuré

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Hjortstek med jordärtskockpuré, halstrad jordärtskocka och morot med vinägersky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hjortstek Låt köttet ligga i rumstemperatur cirka 2 timmar före tillagningen. Gnid in steken med salt, svartpeppar och timjan.
  2. Bryn den runtom i smör i stekgrytan tills den fått fin färg, fyll på med fonden/buljongen.
  3. Stick in en köttermometer i steken och låt den puttra under lock tills innertemperaturen är 55-60 grader. Låt steken vila i minst 25 minuter täckt med folie innan du skivar upp den.
  4. Jordärtskockpuré Koka jordärtskockorna (och potatisarna) i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka. Häll av vattnet och låt de ånga av ordentligt i kastrullen. Mixa med gräddfil till en inte alldeles slät puré, Smaka av med lite salt och eventuellt lite peppar om det behövs.
  5. Halstrade jordärtskockor och morötter Skala grönsakerna, Skär dom i smala strimlor. Hetta upp en stekpanna (eventuellt med lite smör) och halstra grönsaksstrimlorna några minuter. Visst tuggmotstånd ska finnas kvar.
  6. Vinägersky Bryn löken i lite smör. Strö över farinsocker och låt det hela bli karamelliserat. Tillsätt, fond, vatten och kryddor. Sjud en stund. Smaka av med sherry och vinägern, salt och svartpeppar. Eventuellt kan skyn redas med matlagningsmjöl om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.