Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Högbo brödet

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Oerhört gott grovt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts. Häll upp i smord 1½ liters brödform. Strö över lite mjöl eller mannagryn. Grädda i ugn 175 grader i ca 80-90 minuter.
  2. Skivas i tunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • sajoh69 6 mars 2008

    Det godaste bröd jag ätit! Man kan lätt skrämmas av alla ingredienser, men gör inte det! Den är jätteenkel att göra! Jag brukar hoppa över solrosfröna och mandlarna och den blir lika god ändå! Jag brukar göra två limpor åt gången, och frysa ner. Prova den!

  • ThereseT 4 augusti 2008

    Ja det här brödet är beroendeframkallande. Bakade det innan jag såg receptet här men kände att jag måste kommentera det ändå! Det är fantastiskt hållbart också. Brukar baka två limpor på kvällen och låta dem svalna inlindade i många bakdukar, låter en bakduk vara kvar runt bröden även i plastpåsen som jag lägger det i på morgonen. Inbillar mig att det håller brödat saftigt längre på det viset... Håller sig gott i 4-5 dagar men ändrar karaktär lite.

  • systeryster 17 december 2008

    Har inte bakat det själv.Bara köpt det i Högbo , lite dyrt men väl värt pengarna.Kräver inget pålägg. Nästan godare än kaffebröd.Mums!

  • strimma21 12 juli 2010

    Supergott bröd som har strykande åtgång varhelst det serveras! Jag hoppar över både russin och aprikoser och det blir saftigt och fint ändå. Lade till 1 dl hasselnötter istället.

  • marie8103 26 april 2012

    Super gott bröd :) och det är så enkelt att göra .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.