Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höjdartårta med vit choklad och lemoncurd

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Imponera med en lyxig Layer Cake full med syrliga och söta smaker. Vallmofröna ger tårtbottnarna det lilla extra. Varva med vit chokladpannacotta, flädermarinerade jordgubbar och citronkräm. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 3 formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker hastigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och vallmofrön i en bunke. Rör ner mjölblandningen, citronskal och mjölk i vispet. Vispa ihop på låg hastighet till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Grädda en åt gången mitt i ugnen ca 30 minuter (eller alla 3 på varmluftsugn, 150 grader). Kontrollera med en provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
  3. Vit chokladpannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Värm grädden (koka inte). Ta från värmen och rör ner gelatinblad och hackad choklad. Rör till en slät smet. Sila. Låt stå i kylen i minst 6 timmar.
  4. Lemoncurd: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda alla ingredienser utom smör och gelatin i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner gelatinbladet. Tillsätt smöret, lite i taget under omrörning. Sila och låt svalna.
  5. Flädermarinerade jordgubbar: Skiva jordgubbarna och blanda med flädersaften. Ställ svalt.
  6. Montering: Vispa pannacottan luftig och fast med en elvisp. Fyll i en spritspåse, gärna med en rund tyll. Skär eventuellt till bottnarna om de är ojämna. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa pannacottan längs bottnens kanter. Fördela de marinerade jordgubbarna i mitten. Spritsa kräm ovanpå och jämna till med en palett.
  7. Lägg på den andra bottnen och tryck till försiktigt så att tårtan blir stabil. Spritsa pannacotta längs kanterna. Fördela lemoncurden i mitten till ett jämnt lager. Lägg på sista bottnen och tryck försiktigt. Spritsa pannacottan längs kanten och i mitten. Bred till ett jämnt lager. Bred resterande pannacotta runt tårtans kanter och jämna till med en palett.
  8. Garnera med bär, blommor och mynta. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.