Imponera med en lyxig Layer Cake full med syrliga och söta smaker. Vallmofröna ger tårtbottnarna det lilla extra. Varva med vit chokladpannacotta, flädermarinerade jordgubbar och citronkräm. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 3 formar med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa smör och socker hastigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver och vallmofrön i en bunke. Rör ner mjölblandningen, citronskal och mjölk i vispet. Vispa ihop på låg hastighet till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Grädda en åt gången mitt i ugnen ca 30 minuter (eller alla 3 på varmluftsugn, 150 grader). Kontrollera med en provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
- Vit chokladpannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Värm grädden (koka inte). Ta från värmen och rör ner gelatinblad och hackad choklad. Rör till en slät smet. Sila. Låt stå i kylen i minst 6 timmar.
- Lemoncurd:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda alla ingredienser utom smör och gelatin i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner gelatinbladet. Tillsätt smöret, lite i taget under omrörning. Sila och låt svalna.
- Flädermarinerade jordgubbar:
Skiva jordgubbarna och blanda med flädersaften. Ställ svalt.
- Montering:
Vispa pannacottan luftig och fast med en elvisp. Fyll i en spritspåse, gärna med en rund tyll. Skär eventuellt till bottnarna om de är ojämna. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa pannacottan längs bottnens kanter. Fördela de marinerade jordgubbarna i mitten. Spritsa kräm ovanpå och jämna till med en palett.
- Lägg på den andra bottnen och tryck till försiktigt så att tårtan blir stabil. Spritsa pannacotta längs kanterna. Fördela lemoncurden i mitten till ett jämnt lager. Lägg på sista bottnen och tryck försiktigt. Spritsa pannacottan längs kanten och i mitten. Bred till ett jämnt lager. Bred resterande pannacotta runt tårtans kanter och jämna till med en palett.
- Garnera med bär, blommor och mynta. Pudra över florsocker.
Publicerat den
25 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar