Vår familjs variant på det som brukar kallas Flygande Jakob. Eftersom vi inte följer originalreceptet, döpte vi om det för flera år sedan och äter rätten ofta och gärna.
Instruktioner
- Bryn champinjonerna och dra stekjärnet åt sidan
- På en tallrik lägger du först baconbitarna från 1 pkt på ett ark hushållspapper och sedan baconen från nästa nästa pkt på ett nytt ark ovanpå. Laga sedan till baconen i microugn drygt 2 minuter. På detta sätt blir fettet från baconen i hushållspappret.
- Dela köttet från kycklingen i bitar stora som till sallad och lägg dem i en ugnsfast form.
Lägg bacon, champinoner och jordnötter i jämna lager ovanpå.
- Blanda ihop grädden med chilisåsen och häll det över (vilken grädde du använder är en smaksak, men jag tycker blandningen av dessa båda är perfekt och vill du har mer chilismak tar du i lite mer chilisås).
- I ugn på 200º ca 10 minuter till det fått lagom färg.
- Servera med kokt jasminris och grönsallad.
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Nu är "hönan" både tillagad och uppäten! Kanongod! Tack för receptet! Kram Ann
Hejsan... Nu har vi njutit av din Hönan Agda...jätte gott !! Tack för ett gott recept...och högsta betyg får du av mig. Kram Eva-Lena...
Skit gott rent ut sagt! Testade det idag hemma med pojkvän och familj & alla åt och älskade det! Receptet får 5/5 Hönor :D
Yes, detta var riktigt smarrigt! Att det dessutom är en rätt som man fixar till relativt snabbt och enkelt gör ju det hela sämre... Tack för det Karolo!
Oj! Missade att det så klart INTE blir sämre av det är en enkel rätt att tillaga!
Nu har vi njutit av Hönan Agda, supergott =)
JÄTTEGOTT! Det blev en storfavorit hos alla i familjen. Vi använde kycklingfiléer i stället så minskar man på kostnaden lite. Nästa gång ska vi dryga ut den med tex squashblomkål.
Min kommentar verkar inte ha fastnat... Gör ett nytt försök! Detta var en jätte god "Flygande Jacob- alternativ" ! Såsig, lättlagad samt att chili-grädd-blandningen är en av min mans favoriter. Vi saknade dock baconen... så utan den blev det en 4 1/2, vi var båda tämligen överens om att den hade förhöjt smaken och sältan. Men det klandrar vi inte receptet för, utan en klar 5poängare till Hönan! // Tack!
oops, glömde poängen...
Det här lät ju gott sparat i receptboken Ska göras jag lovar...Tack
En hyllning till Cornelis... ;) och en variant på en väldigt varierad gryta... Jag håller mig dock från recept som förespråkar användandet av mikrovågsugnar... det går lite emot mina principer (dessutom så äger jag ingen mikro) Tack ändå! :)
Det här var verkligen en härlig maträtt! Jag har tillrett den två ggr nu och på gårdagens tjejträff gjorde den succé och alla ville ha receptet! Hoppas att det är ok att jag lägger ut receptet på min blogg? Jag hittade ingen chilisås som var utan socker så jag blandade i en hel burk med salsa dip. Supergott!
Ps. Min bloggadress är fiskensvea.blogspot.com
Jättegod och lättlagad rätt. Hönan Agda kommer att göras flera gånger här hemma :)
Kaon gott ska verkligen göra denna rätt fler gånger är ny här osv ..
Ska laga detta för andra gången i kväll till vårt "fredagsmys".Jättegott!! Tack för receptet!!
Väldigt god! Ett bra alternativ till Flygande Jacob. Kommer absolut att göra denna rätten fler gånger.
Jättegott! Vi hade kycklingfiléer som vi skar i bitar och förstekte istället för grillad kyckling. Tog även i lite sambal oelek i såsen eftersom vi gillar mat med lite fart i. Serverade nötterna "bredvid" tillsammans med russin.
Väldigt gott.:-) Använde mig av kycklingfiléer som stektes först och hade nötterna bredvid. Svärmor ville ha receptet, och det fick hon så klart.:-) En stark 4:a från mig.