Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hönan Agda

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vår familjs variant på det som brukar kallas Flygande Jakob. Eftersom vi inte följer originalreceptet, döpte vi om det för flera år sedan och äter rätten ofta och gärna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn champinjonerna och dra stekjärnet åt sidan
  2. På en tallrik lägger du först baconbitarna från 1 pkt på ett ark hushållspapper och sedan baconen från nästa nästa pkt på ett nytt ark ovanpå. Laga sedan till baconen i microugn drygt 2 minuter. På detta sätt blir fettet från baconen i hushållspappret.
  3. Dela köttet från kycklingen i bitar stora som till sallad och lägg dem i en ugnsfast form. Lägg bacon, champinoner och jordnötter i jämna lager ovanpå.
  4. Blanda ihop grädden med chilisåsen och häll det över (vilken grädde du använder är en smaksak, men jag tycker blandningen av dessa båda är perfekt och vill du har mer chilismak tar du i lite mer chilisås).
  5. I ugn på 200º ca 10 minuter till det fått lagom färg.
  6. Servera med kokt jasminris och grönsallad.
  7. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • Annras 24 april 2009

    Hej! Nu är "hönan" både tillagad och uppäten! Kanongod! Tack för receptet! Kram Ann

  • look 25 april 2009

    Hejsan... Nu har vi njutit av din Hönan Agda...jätte gott !! Tack för ett gott recept...och högsta betyg får du av mig. Kram Eva-Lena...

  • eBerglind 3 maj 2009

    Skit gott rent ut sagt! Testade det idag hemma med pojkvän och familj & alla åt och älskade det! Receptet får 5/5 Hönor :D

  • islgu 6 maj 2009

    Yes, detta var riktigt smarrigt! Att det dessutom är en rätt som man fixar till relativt snabbt och enkelt gör ju det hela sämre... Tack för det Karolo!

  • islgu 6 maj 2009

    Oj! Missade att det så klart INTE blir sämre av det är en enkel rätt att tillaga!

  • fryk72 9 maj 2009

    Nu har vi njutit av Hönan Agda, supergott =)

  • mini08 17 maj 2009

    JÄTTEGOTT! Det blev en storfavorit hos alla i familjen. Vi använde kycklingfiléer i stället så minskar man på kostnaden lite. Nästa gång ska vi dryga ut den med tex squashblomkål.

  • josefini 9 juni 2009

    Min kommentar verkar inte ha fastnat... Gör ett nytt försök! Detta var en jätte god "Flygande Jacob- alternativ" ! Såsig, lättlagad samt att chili-grädd-blandningen är en av min mans favoriter. Vi saknade dock baconen... så utan den blev det en 4 1/2, vi var båda tämligen överens om att den hade förhöjt smaken och sältan. Men det klandrar vi inte receptet för, utan en klar 5poängare till Hönan! // Tack!

  • josefini 9 juni 2009

    oops, glömde poängen...

  • Matvagott 1 september 2009

    Det här lät ju gott sparat i receptboken Ska göras jag lovar...Tack

  • robbz 13 oktober 2009

    En hyllning till Cornelis... ;) och en variant på en väldigt varierad gryta... Jag håller mig dock från recept som förespråkar användandet av mikrovågsugnar... det går lite emot mina principer (dessutom så äger jag ingen mikro) Tack ändå! :)

  • fiskensvea 18 oktober 2009

    Det här var verkligen en härlig maträtt! Jag har tillrett den två ggr nu och på gårdagens tjejträff gjorde den succé och alla ville ha receptet! Hoppas att det är ok att jag lägger ut receptet på min blogg? Jag hittade ingen chilisås som var utan socker så jag blandade i en hel burk med salsa dip. Supergott!

  • fiskensvea 18 oktober 2009

    Ps. Min bloggadress är fiskensvea.blogspot.com

  • MissLinda 19 oktober 2009

    Jättegod och lättlagad rätt. Hönan Agda kommer att göras flera gånger här hemma :)

  • karina46 25 december 2009

    Kaon gott ska verkligen göra denna rätt fler gånger är ny här osv ..

  • fiaflickan 15 januari 2010

    Ska laga detta för andra gången i kväll till vårt "fredagsmys".Jättegott!! Tack för receptet!!

  • matilda1972 27 januari 2010

    Väldigt god! Ett bra alternativ till Flygande Jacob. Kommer absolut att göra denna rätten fler gånger.

  • PethraD 21 februari 2010

    Jättegott! Vi hade kycklingfiléer som vi skar i bitar och förstekte istället för grillad kyckling. Tog även i lite sambal oelek i såsen eftersom vi gillar mat med lite fart i. Serverade nötterna "bredvid" tillsammans med russin.

  • cutelillamygirl 3 juni 2010

    Väldigt gott.:-) Använde mig av kycklingfiléer som stektes först och hade nötterna bredvid. Svärmor ville ha receptet, och det fick hon så klart.:-) En stark 4:a från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.