Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hönökakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott bröd efter ett recept som jag hittade när jag städade ur en lägenhet bakom kylen.Godast nygräddade. Det blir 4 stora kakor eller 20 små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.Smält smöret i en kastrull,häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt.
  2. Häll degspadet över jästen tillsätt socker och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig, tag lite mjöl åt gången.
  3. Låt degen jäsa övertäckt med en fuktad duk ca 30 min.
  4. Starta ugnen på 275°. Arbeta degen lätt i bunken och ta upp den på mjölat bakbord.
  5. Dela den i 4 eller 20 delar.Rulla först till runda bollar, kavala ut dem till tunna runda kakor. De stora bör vara ca 20 cm i diameter de små 10 cm. Lägg på plåt nagga väl.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 5 min tills kakorna är ljust bruna. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lottelise 19 april 2009

    Väldigt gott och populärt bröd men jag hade lite svårt att få dem tillräckligt platta. Så nästa gång får jag nagga dem lite extra. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.