Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höns/kyckling och curry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En klassiker och svensk variant, kan vara svårt att hitta höns nu, men om du gör det, köp då...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. Plocka sedan av allt kött och hacka i mindre bitar.
  2. Ta en stor smörklick och lägg i en större kastrull och ha i all curry. Låt fräsa en liten stund, sedan har du i mjöl för att reda och sedan buljongen och grädden. Värm upp och låt småsjuda. Lägg i köttet. Tillsätt eventuellt mer buljong. Servera med ris.
  3. Har man inte tid kan man alltid ta en grillad, men det blir inte lika gott.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 16 november 2009

    Kanon gott och vilken härlig sås ska göra om den tack för receptet amders 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.