Smakar underbart till kötträtter. Man kan även blanda chutneys med matyoghurt till en kall sås.
Om man häller upp på fina burkar blir det en fin present.
Instruktioner
- Tvätta och skär äpplena i mindre bitar. Låt skalet vara kvar. Finhacka löken, vitlöken, riv ingefäran, strimla pepparfrukten med kärnorna kvar.
- Häll lite olja i en kastrull och fräs löken, ingefäran och pepparfrukt snabbt så dom släpper ifrån sig all smak. Häll i äpplena och fyll på med vattnet och vinäger.
När detta har kokat upp så häller du i sockret och rör om, låt det koka i 45 minuter.
- Smaka av med salt.
Häll upp chutneyn i en burk med en gång när den fortfarande är varm och sätt på ett lock.
- Hållbar i kylskåp upp till 2 månader.
Publicerat den
16 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god :)