Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstens kantarell- och västerbottenostpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbara kantarell! Här tillsammans med schalottenlök och västerbottenost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut smördegen i en pajform. Om den är rektangulär går det utmärkt att klippa bort överflöd och montera de bitarna där det fattas. Förgrädda enligt anvisning på paketen.
  2. Fräs löken i smöret på svag värme tills den blir glansig utan att ta färg. Tillsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar.
  3. Fördela kantarell- och lökfräset i den förbakade pajbottnen. Strö över lite av den rivna osten.
  4. Vispa sönder ägget i en bunke och tillsätt crème fraichen och lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Häll äggstanningen över pajen, strö över gräslöken och resten av osten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Servera pajen ljummen till kräftor, eller något kallskuret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.