Underbara kantarell! Här tillsammans med schalottenlök och västerbottenost.
Instruktioner
- Rulla ut smördegen i en pajform. Om den är rektangulär går det utmärkt att klippa bort överflöd och montera de bitarna där det fattas. Förgrädda enligt anvisning på paketen.
- Fräs löken i smöret på svag värme tills den blir glansig utan att ta färg. Tillsätt de lätt hackade kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar.
- Fördela kantarell- och lökfräset i den förbakade pajbottnen. Strö över lite av den rivna osten.
- Vispa sönder ägget i en bunke och tillsätt crème fraichen och lite vatten. Blanda väl och smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll äggstanningen över pajen, strö över gräslöken och resten av osten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Servera pajen ljummen till kräftor, eller något kallskuret.
Publicerat den
5 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar