Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
  3. Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut. Lägg i köttet. Salta & peppra.
  4. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
  5. Låt svampen rinna av. Lägg dem i grytan. Låt grytan bli varm. Smaksätt med lingonsylt.
  6. Servera med kokt potatis och t ex rårörda lingon och kokta grönsaker.
  7. Går bra att djupfrysa.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lena 9 februari 2009

    Denna är så under bar. Det ända som skiljer våra grytor åt så är det svampen jag har champinjoner och du kantareller. Du kan ju kolla om du vill? Ha en bra dag // Lena

  • baylando 13 september 2010

    En supersmaskig gryta som hela familjen tyckte om! En 5 från oss!

  • missmaria 17 november 2010

    Väldigt god gryta!! Bytte också ut kantarellerna mot champinjon och lade i lite morötter. Kommer definitivt laga den igen! :)

  • sedow75 16 september 2012

    God gryta, barnen älskade den :) måste dock minska ner saltmängden lite..

  • Jannasmat 19 september 2012

    Gjorde den till tjejerna på tjejkväll idag... VÄLDIGT GOTT!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.