Den här grytan har en mycket fyllig och len smak och är perfekt för ruggigt höstväder, när man gärna värmer sig både utifrån och inifrån. Receptet kan varieras utifrån vad som finns att köpa i butiken och utifrån säsong. Det viktiga är att hålla fast ungefär vid proportionerna i recpetet, så att det blir ungefär (räknat på vikt) en knapp tredjedel kött, en tredjedel rotfrukter och en tredjedel andra grönsaker. Man kan naturligtvis också använda nötkött istället för fläskkött. Tänk då på att koktiden för köttet förlängs med cirka 30 minuter. Den här rätten passar särskilt bra att göra i så här stora mängder eftersom den blir godast när man blandar i en stor mängd olika grönsaker. Den är mycket god att värma dagen efter tillagningen och passar mycket bra att frysa. Tar man upp en fryst portion på morgonen och låter den ligga framme i rumstemperatur har den tinat lagom till lunchtid och kan värmas i mikrougn 2-3 minuter på högsta värme.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.