Högrev är användbart till mer är köttgrytor eller som kokkött, här kommer ett lite festligare exempel på vad man kan göra av detta kött som behöver lite längre tillagningstid för att bli mört. Att det är budgetvänligt skadar ju inte heller eller hur?
Instruktioner
- Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter.
- Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på ölen och tillsätt rönnbärssylten.
- Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. Ös steken var 30 minut.
- Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter.
- Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen. Vrid på plattan och låt koka upp, red av med idealmjöl till önskad såskonsistens och smaka av. Häll såsen över stekskivorna.
- Steken med sås är nu färdig att serveras tillsammans med t.ex kokt potatis och rönnbärssylt.
Publicerat den
29 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här lagade jag till middag idag och hela familjen tyckte att det var jättegott! Jag gjorde några småändringar eftersom jag inte hade allt hemma. Inga lagerblad eller morötter. Bytte gul lök till röd och rönnbärssylt till svartvinbärsgele. Väldigt gott med de olika pepparkryddorna.
Laga denna måltid idag till midda fast på kalv högrev. Blev förjäkla gott =D Hade dock ingen enbär men det gick bra ändå. 5/5 recept
Andra gången jag lagar denna rätt. Då förstår du vad jag gillar den:-)