Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstig högrevsstek i lergryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Högrev är användbart till mer är köttgrytor eller som kokkött, här kommer ett lite festligare exempel på vad man kan göra av detta kött som behöver lite längre tillagningstid för att bli mört. Att det är budgetvänligt skadar ju inte heller eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter.
  2. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på ölen och tillsätt rönnbärssylten.
  3. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. Ös steken var 30 minut.
  4. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter.
  5. Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen. Vrid på plattan och låt koka upp, red av med idealmjöl till önskad såskonsistens och smaka av. Häll såsen över stekskivorna.
  6. Steken med sås är nu färdig att serveras tillsammans med t.ex kokt potatis och rönnbärssylt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • siggemums 2 januari 2010

    Det här lagade jag till middag idag och hela familjen tyckte att det var jättegott! Jag gjorde några småändringar eftersom jag inte hade allt hemma. Inga lagerblad eller morötter. Bytte gul lök till röd och rönnbärssylt till svartvinbärsgele. Väldigt gott med de olika pepparkryddorna.

  • xDanne 12 januari 2010

    Laga denna måltid idag till midda fast på kalv högrev. Blev förjäkla gott =D Hade dock ingen enbär men det gick bra ändå. 5/5 recept

  • ingemar75 2 januari 2012

    Andra gången jag lagar denna rätt. Då förstår du vad jag gillar den:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.