- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lite avancerad men mycket god....
Instruktioner
- Tvätta potatisen och rotsakerna. Skär dem i jämnstora bitar, dock ej för små. Hetta upp en gryta och tillsätt lite rapsolja. Fräs kycklingen tills den fått färg. Tillsätt kycklingfond, vatten och vin. Låt koka cirka fyra minuter, ta bort eventuellt skum med en soppslev eller liknande.
- Sänk värmen, tillsätt rotsakerna samt potatisen och låt sjuda. Fyll på med vatten om vätskan inte täcker. Tillsätt whisky, ett knippe timjankvistar, fem svartpepparkorn och salt. Täck över grytan med lock och låt sjuda i en kvart eller tills grönsakerna är mjuka. Sila av buljongen i en skål.
- Tillsätt smör, citronsaft, bladpersilja och basilika. Mixa buljongen med en stavmixer tills den får en härlig grön färg. Smaka av med salt och peppar och slå tillbaka den i grytan med kyckling och rotsaker. Servera rätten direkt ur grytan som ställs fram på bordet. Gärna tillsammans med ett gott bondbröd.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar