Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstig soppgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna soppgryta mättar härligt och smakar underbart, även dagen efter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs köttfärsen i en stekpanna.
  2. Skär kålen i strimlor, potatis och morötter i skivor/slantar och hacka löken.
  3. Varva potatis, lök, kål, morötter och köttfärs i en stor gryta. Häll över tomatkrossen + purén, lägg i buljongtärningarna och lagerbladen och häll sedan över vatten tills den täcker allt. (Lägg kryddpepparn och svartpepparkornen i en liten tekula så slipper man dessa i grytan).
  4. Koka i ca 1 timme, smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan och låt koka 1 min.
  5. Ta bort lagerbladen och tekulan innan servering.
  6. Servera med ostmackor eller mozarellagratinerade baguetteskivor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jenniebl 31 januari 2012

    Helt underbar soppa måste jag säga, har lagat den gånger flera nu =) Tack för ett super gott recept =)

  • christincarlsson 26 september 2012

    God soppa :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.