- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna soppgryta mättar härligt och smakar underbart, även dagen efter
Instruktioner
- Fräs köttfärsen i en stekpanna.
- Skär kålen i strimlor, potatis och morötter i skivor/slantar och hacka löken.
- Varva potatis, lök, kål, morötter och köttfärs i en stor gryta. Häll över tomatkrossen + purén, lägg i buljongtärningarna och lagerbladen och häll sedan över vatten tills den täcker allt. (Lägg kryddpepparn och svartpepparkornen i en liten tekula så slipper man dessa i grytan).
- Koka i ca 1 timme, smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan och låt koka 1 min.
- Ta bort lagerbladen och tekulan innan servering.
- Servera med ostmackor eller mozarellagratinerade baguetteskivor.
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar soppa måste jag säga, har lagat den gånger flera nu =) Tack för ett super gott recept =)
God soppa :))