Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstlig paj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod vegetarisk paj med mycket gott i, passar bra på buffé!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman vetemjöl, margarin och kesella till en deg. Lägg den i kyl medan fyllningen förbereds. Skölj och strimla purjolök, palsternackor, morötter. Skölj och tärna tomater. Tryck ut pajdegen i en form, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i 225°c, ca 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajskalet och krydda med hackad timjan, basilika och gräslök. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och gratängost. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 225°c, 25-30 minuter. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • angstr 4 januari 2009

    Tack för denna suveräna paj som passade kanon på nyårsbuffén. Sund och god och passar bra till den som är vegetarian men även till oss andra som behöver äta mer grönsaker och rotfrukter. Tack igen och jag kommer använda den många gånger till. //Angela

  • anna_jyre 30 januari 2011

    Tack för receptet! Jag har en väninna som är vegetarian och tycker ibland det är svårt att få inspiration och variation när jag ska laga vegetarisk mat. Detta ska jag gladerligen testa. Ha en fin dag! Hälsning Anna

  • Phiqa 4 juni 2011

    Vattnig och smaklös

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.