Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstrisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig risotto med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Finhacka schalottenlök och vitlök. Putsa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner riset, tillsätt vinet och rör tills all vätska kokat in. Tillsätt het buljong, en kopp i taget, varefter den kokar in i riset. Koka sakta och rör hela tiden.
  2. När all buljong är tillsatt och risotton kokat drygt 20 minuter bör riset vara kokt och lagom krämigt. Rör då ner 2 msk smör och den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med smörfräst svamp, smulad chevreost och en kvist timjan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • _Alexandra_ 29 januari 2011

    Jättegod och krämig risotto. Jag bytte ut timjan mot färsk basilika och hoppade över chevreosten. Receptet får en klar 5a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.