Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hoisinkryddade kycklingben

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hoisinsåsen påminner lite om barbequesås och gör kycklingen extra god. Gör gärna lite extra sås vid sidan av. Man kan ju ta kycklingklubbor istället, som ju är lite matigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingbenen generöst med salt och peppar och lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Ta ut från ugnen. Pensla benen med hoisinsås och strö över persiljan.
  3. Skiva champinjonerna grovt. Strimla purjolöken. Stek svampen i en het panna med olja tills den fått fin färg. Tillsätt sojasåsen och purjolöken och fräs ytterligare 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingbenen och svampen med basmatiris, en grönsallad och gärna bröd.
  5. Tips! Byt ut sojasåsen mot 4 msk vanlig yoghurt naturell. Den blir lite mildare men samtidigt fylligare i smaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.