Hoisinsåsen påminner lite om barbequesås och gör kycklingen extra god. Gör gärna lite extra sås vid sidan av.
Man kan ju ta kycklingklubbor istället, som ju är lite matigare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingbenen generöst med salt och peppar och lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut från ugnen. Pensla benen med hoisinsås och strö över persiljan.
- Skiva champinjonerna grovt. Strimla purjolöken. Stek svampen i en het panna med olja tills den fått fin färg. Tillsätt sojasåsen och purjolöken och fräs ytterligare 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingbenen och svampen med basmatiris, en grönsallad och gärna bröd.
- Tips! Byt ut sojasåsen mot 4 msk vanlig yoghurt naturell. Den blir lite mildare men samtidigt fylligare i smaken.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar