Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Mmm...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Låt choklad och matfett smälta i kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölet i äggsmeten. Tillsätt smält choklad och matfett och rör till en jämn smet.
  3. Häll den i en smord form med löstagbar kant (26 cm i diameter). Grädda ca 30 minuter. OBS! Kakan ska absolut inte vara genomgräddad, utan "halvrå" inuti.
  4. Låt den svalna något innan du lossar och stjälper upp den. Låt den kallna under press (tex skärbräda + mortel) så att den blir platt och fin.
  5. Glasyr: Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till en jämn smet och låt den sedan bli rumsvarm. Men inte för kall, så att chokladen stelnar.
  6. Bred glasyren slät och fin över och runt om kakan. (Placera den gärna på en upp och nervänd bunke vid glaseringen så att chokladen kring kanterna inte bildar ring nertill.)
  7. Tårtan är hållbar minst en vecka i svalen. Ta gärna fram den några timmar innan den ska ätas. Servera med en klick grädde, mums.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IASAB 30 juni 2011

    Den här tårtan är helt fantastiskt god. Jag har gjort den många gånger. Jag brukar dessutom ha rostade valnötter både i och ovanpå som dekoration - det blir den garanterat inte sämre av. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.