Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk lökmarmelad

 
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Otroligt god marmelad som jag lärde mig att tillaga under de år jag bodde i Nederländerna

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva löken fint. Smält smöret och stek löken i det under ca 20 min tills den är mjuk och genomskinlig. Den skall ej få färg. Slå på 1 dl vatten och sjud under lock i ca 20 minuter på medelvärde. Tillsätt mer vatten vid behov. Rör ner sockret och låt löken koka ett par minuter under omrörning. Rör hela tiden. Häll i vinägern och det röda vinet i pannan och låt koka upp. Låt koka tills nästan all vätska kokats bort. Skeda upp lökmarmeladen i en glasburk eller kruka och låt svalna. Marmeladen kan tillagas i förväg och förvaras i tätslutande burk i kylen i flera dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.