Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk Stamppot (grönsaksmos) med prinskorv

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Holländarna har tusen recept på stamppot, dvs olika slags grönsaksmos med korv eller rimmat fläsk. Här är en jättegod variant med en svensk tint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, sötpotatis och borsta morötterna. Skär i bitar så de blir klara snabbare, lägg i en gryta, fyll på med vatten, salta och koka upp. Låt detta koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Under tiden grönsakerna kokar, skala lök, och rensa och tärna paprika och selleri. Skär i centimeterstora fyrkanter, korven i centimetertjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja, lägg i lök, paprika, selleri och korv och stek tills löken blivit transparent och korven fått färg. Salta och peppra. Häll av vattnet och mosa de kokta grönsakerna med lite mjölk, margarin, salt och peppar. Tillsätt den rivna osten, rör om.
  3. Blanda nu ned de stekta ingredienserna i moset. Klart att äta!
  4. Lite svensk lingonsylt, inlagd gurka och grov senap förhöjer smaksensationen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.