Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländska mandelbiskvier

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vá gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och den rivna mandeln. Häll smeten i en spritspåse med stor pip i.
  3. Täck 2 ugnsplåtar med rispapper och spritsa avlånga kakor, 7-8 cm långa. Lämna några centimeter i utrymme mellan kakorna på plåten.
  4. Grädda i ugnen 15-20 minuter, tills kakorna fått färg. Tag bort överflödigt rispapper från kakornas kanter och sätt dem på ett galler för att låta dem kallna.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bottnen på varje kaka i chokladen. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
  6. Ringla resten av den smälta chokladen över kakorna och låt det stelna innan de serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.