Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländska skorpor

 
  • Serverar: 70-80 portioner
Skriv ut

De här skorporna är runda och mycket möra, men de är inga smalskorpor eftersom de innehåller både grädde och socker. Extra gott till kaffet eller téet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält fettet, häll på vatten och grädde, värm till 37º.
  2. Häll lite av degspadet över jästen, rör så att det löser sig. Tillsätt resten av spadet och därefter salt, socker, ca 1 liter av vetemjölet och de uppvispade äggen. Blanda ner resten av mjölet - spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till en ca 2 cm tjock kaka. Ta med runda mått ut kakor ca 7 cm i diameter.
  4. Lägg kakorna på en smord eller bakpappersklädd plåt, jäs dem ca 40 minuter - de ska vara mycket väljästa. Grädda i 250º varm ugn mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
  5. Klyv bullarna med en vass kniv eller med en gaffel. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Rosta dem i 250º varm ugn ca 5 minuter. Eftertorka dem i ca 100º varm ugn 1 ½ - 2 timmar med ugnsluckan på glänt.
  6. Förvara skorporna torrt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.