De här skorporna är runda och mycket möra, men de är inga smalskorpor eftersom de innehåller både grädde och socker. Extra gott till kaffet eller téet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält fettet, häll på vatten och grädde, värm till 37º.
- Häll lite av degspadet över jästen, rör så att det löser sig. Tillsätt resten av spadet och därefter salt, socker, ca 1 liter av vetemjölet och de uppvispade äggen. Blanda ner resten av mjölet - spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till en ca 2 cm tjock kaka. Ta med runda mått ut kakor ca 7 cm i diameter.
- Lägg kakorna på en smord eller bakpappersklädd plåt, jäs dem ca 40 minuter - de ska vara mycket väljästa. Grädda i 250º varm ugn mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt bullarna kallna på galler utan bakduk.
- Klyv bullarna med en vass kniv eller med en gaffel. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Rosta dem i 250º varm ugn ca 5 minuter. Eftertorka dem i ca 100º varm ugn 1 ½ - 2 timmar med ugnsluckan på glänt.
- Förvara skorporna torrt och svalt.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar