Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hommus

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hommus eller hoummus är en arabisk diprätt (kikärtsröra) som äts med bröd och sallad. Den görs på kokta kikärter men tycker du bättre om andra bönor kan du ta dem istället. Hommus är också bra smörgåspålägg.

Ingredienser

Instruktioner

Kör allt i mixer. Smaka av med lite salt och späd med vatten om det blir för tjockt. Kör du med 1 knippa persilja blir röran trevligt grönprickig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramarianne 17 februari 2009

    Jag undrar om det inte ska vara olja i också? Jag hade i både olivolja och en skvätt vatten och tyckte den blev bra... utan hade den blivit snustorr,,, med detta i blev den dock jättebra sp tack för receptet! / hjärtliga hälsningar Mira

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.