Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Homous (hommos)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God till förrätt eller tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna och lägg dem i rikligt med vatten och salt minst 12 timmar. Koka dem i nytt vatten, ca 2 tim, så att de är riktigt mjuka. Se till att kikärterna hela tiden täcks av kokvattnet. Häll av spadet och låt kikärterna svalna något. Passera kikärterna i en sil eller en mixer. Ta inte för mycket åt gången. Blanda de finfördelade kikärterna med olja, pressad citronsaft, pressade vitlöksklyftor, salt och lite nymald svartpeppar. Strö gräslök över. Servera gärna med några citronklyftor till.
  2. Homous (eller hommos) är ursprungligen en arabisk puré gjord på kikärter. Finns här på burk men blir betydligt friskare och godare om man lagar den själv. Ett härligt pålägg på grovt bröd eller om den är lite lösare, som dipsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.