Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honey (bröd med "surdeg av råg")

(1 kommentar)  
Honey (bröd med "surdeg av råg") Honey (bröd med "surdeg av råg")
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Receptet på surdegen hittar du här bland receptsamlingen. Tänk på att den behöver 4 dagar på sig att mogna. Använd fast honung, det är den som gör att brödet blir så mörkt och skorpan så härligt seg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser. Kör degen på låg växel 3 minuter. Fortsätt köra degen på mellanväxel i 9 minuter.
  2. Låt degen vila i 90 minuter under bakduk.
  3. Dela degen i två delar och rundriv den med händerna.
  4. Låt degen vila i 10 minuter på bakbordet.
  5. Vik och rulla ut två spolformade limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och skär ett snitt på längden.
  6. Låt bröden jäsa 60 - 90 minuter. De skall bli dubbelt så stora.
  7. Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta. Sänk värmen till 220 g och låt bröden gräddas 30 - 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kuromi 27 oktober 2009

    Bakade precis klart detta brödet o det blev väldigt gott! Däremot så smakade det ingen honung.. men det blev gott ändå :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.