Förföriskt sött men fin ton av honung.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö den med en blandning av ströbröd och kardemumma.
- Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Riv och blanda ner apelsinskalet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner detta omväxlande med yoghurt.
- Bred ut hälften av smeten i långpannan.
- Fyllning:
Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter.
- Ringla fyllningen över smeten i formen, fördela resten av smeten ovanpå.
- Grädda i nedra delen av ugnen 35-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr inuti.
- Låt svalna. Frys utan garnering.
- Garnering:
Rör ut florsockret med pressad apelsin. Skär kakan i portionsbitar. Bred ur glasyren och garnera med apelsinskal. Låt stelna.
Publicerat den
7 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar