Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honung och kardemummarutor

 
  • Serverar: 15-18 portioner
Skriv ut

Förföriskt sött men fin ton av honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö den med en blandning av ströbröd och kardemumma.
  3. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Riv och blanda ner apelsinskalet.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner detta omväxlande med yoghurt.
  5. Bred ut hälften av smeten i långpannan.
  6. Fyllning: Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter.
  7. Ringla fyllningen över smeten i formen, fördela resten av smeten ovanpå.
  8. Grädda i nedra delen av ugnen 35-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr inuti.
  9. Låt svalna. Frys utan garnering.
  10. Garnering: Rör ut florsockret med pressad apelsin. Skär kakan i portionsbitar. Bred ur glasyren och garnera med apelsinskal. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.