Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs- och curry sill

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Jag gillar inte sill men jag tänker prova denna inläggning att ha till grillat i sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Koka upp honung och curry i mikron eller på spisen, häll över i en skål.
  3. Tillsätt crème fraiche, salta och peppra. Fintärna äpplet (låt skalet vara kvar) och rör ner i såsen. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen.
  4. Tips! Smakerna i curryn blommar ut när man tillsätter något sött och värmer upp kryddan. Därför passar det alltid bra med en gnutta socker i curryrätter. Just den här currydippen är grymt god! Den funkar också superbra till fiskpinnar, stekt fisk eller till kycklingbiten. Då utan sill i såsen förstås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.