- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Sesamfröna ger en speciell smak och en härlig sprödhet!
Kräver lite jobb och tid.
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Smält smöret. Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
- Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna förutom mandeln.
- Vispa äggvitorna styva med lite salt. Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
- Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
Vänd i äggvitan. Rör i smör och mandeln och forma till en ganska kladdig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
Grädda i ugnen i 15-18 min.
- Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om de.t behövs). Rosta i 4-5 min.
- Stäng av ugnen och låt dem torka i 30-60 min.
Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.
- Låt kallna på ett galler och lägg i burk. De håller länge.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar