Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs- och mandelbiscotti med sesamfrön och vit choklad

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sesamfröna ger en speciell smak och en härlig sprödhet! Kräver lite jobb och tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Smält smöret. Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
  3. Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna förutom mandeln.
  4. Vispa äggvitorna styva med lite salt. Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
  5. Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten. Vänd i äggvitan. Rör i smör och mandeln och forma till en ganska kladdig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  6. Forma till tre långa längder och platta till dem lite. Grädda i ugnen i 15-18 min.
  7. Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om de.t behövs). Rosta i 4-5 min.
  8. Stäng av ugnen och låt dem torka i 30-60 min. Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.
  9. Låt kallna på ett galler och lägg i burk. De håller länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.