Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsäpplen med rosmarin och vaniljyoghurtglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skölj äpplena och kärna ur dem. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form. Klicka på smör och ringla över honung. Sätt i en rosmarinkvist.
  3. Stek äpplena mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
  4. Servera de varma äpplena med vaniljyoghurtglass.
  5. Vaniljyoghurtglass: Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  6. Vispa grädden.
  7. Vispa samman yoghurten med sockret och vaniljskrapet. Blanda därefter i den vispade grädden.
  8. Kör smeten i en glassmaskin eller frys den i en bunke. Rör då om några gånger under infrysningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.