Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsbomber

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Honungsbomber

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, farin och smör i en kastrull och värm under omrörning. Rör om väl när det smält och dra kastrullen av plattan. Låt blandningen svalna lite grann.
  2. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kryddor, suckat och apelsin- skal. Blanda ner det i smeten. Rör om väl, tillsätt kallt vatten.
  3. Smörj ett muffinsbleck med 12 fördjupningar samt eventuellt ytterligare några pappers- eller folieformar. Fördela smeten i formarna (inte mer än ca halvvägs upp i formarna).
  4. Grädda honungsbomberna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är gräddade. Prova med en sticka. Låt svalna lite i formarna innan de stjälps upp.
  5. Apelsinsmörkräm: Rör smöret mjukt. Blanda ner socker och äggulor. Vispa till en slät kräm med elvisp. Riv apelsinskalet på rivjärnets fina sida. Pressa ur saften och vispa ner lite i taget i smörkrämen och vispa krämen slät. Ställ den kallt en stund.
  6. Halvera honungsbomberna, bred på apelsinsmörkräm och sätt ihop dem igen. Sikta över lite florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.