Honungsbomber
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Blanda honung, farin och smör i en kastrull och värm under omrörning. Rör om väl när det smält och dra kastrullen av plattan. Låt blandningen svalna lite grann.
- Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kryddor, suckat och apelsin- skal. Blanda ner det i smeten. Rör om väl, tillsätt kallt vatten.
- Smörj ett muffinsbleck med 12 fördjupningar samt eventuellt ytterligare några pappers- eller folieformar. Fördela smeten i formarna (inte mer än ca halvvägs upp i formarna).
- Grädda honungsbomberna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är gräddade. Prova med en sticka. Låt svalna lite i formarna innan de stjälps upp.
- Apelsinsmörkräm:
Rör smöret mjukt. Blanda ner socker och äggulor. Vispa till en slät kräm med elvisp. Riv apelsinskalet på rivjärnets fina sida. Pressa ur saften och vispa ner lite i taget i smörkrämen och vispa krämen slät. Ställ den kallt en stund.
- Halvera honungsbomberna, bred på apelsinsmörkräm och sätt ihop dem igen. Sikta över lite florsocker.
Publicerat den
20 januari 2008
Skriv kommentar