Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Här kommer ett recept på potatisbröd med honung. Det har strykande åtgång hemma hos oss!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa potatis och vatten tillsammans. Värm till 37 grader. Smula i jästen i degbunken och rör ut den med lite av potatis/vatten-blandningen.
  2. Blanda i de övriga ingredienserna. Gör degen så lös som möjligt. Arbeta degen minst 5 minuter.
  3. Den skall vara så lös att du precis klarar att ta i den med mjöliga händer - då blir bullarna absolut bäst. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
  4. Arbeta ihop degen och ta up klickar av deg med mjöliga händer. Doppa klicken i mjöl och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
  5. Grädda dem i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.