Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsbröd med vetekross

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bullar som blir extra saftiga med kesella. Kesella använder jag ofta i bröd, brödet blir saftigt och kalorifattigt, jämfört om man hade tagit smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt olja, kesella, salt, honung, vetekross och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt med maskin ca 6 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen och dela den i två bitar, den ena lite större.
  6. Forma ett runt bröd av den minsta och rulla 20 bullar av resten.
  7. Lägg bullarna ganska nära varandra på plåt med bakplåtspapper så att de kan jäsa ihop.
  8. Låt alltihop jäsa 30 minuter.
  9. Pensla bullarna med vatten och strö över vetekross.
  10. Grädda bullarna i 15 minuter.
  11. Skåra sedan brödet med vass kniv och strö över mjöl.
  12. Grädda brödet i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.