Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn - en rätt alla gillar.
Instruktioner
- Blanda vinäger, soja, farinsocker, honung, vitlök och kajennpeppar i en kastrull. Koka upp på hög värme, sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat och doftar. Ta av från värmen och låt svalna.
- Lägg köttet tätt i en form av glas eller porslin. Häll på marinaden och vänd filéerna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen sex timmar eller över natten.
- Ta ut köttet ur kylen 30 minuter före tillagning. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en grillpanna. Ta upp filéerna och skaka av överflödig marinad. Bryn runtom cirka 6 minuter tills de är väl brynta runtom.
- Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen 10-15 minuter tills genomstekta. Ta ut ur ugnen och slå in dem i aluminiumfolie. Låt vila 10-15 minuter före servering.
Publicerat den
8 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar