Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglaserad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn - en rätt alla gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vinäger, soja, farinsocker, honung, vitlök och kajennpeppar i en kastrull. Koka upp på hög värme, sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat och doftar. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Lägg köttet tätt i en form av glas eller porslin. Häll på marinaden och vänd filéerna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen sex timmar eller över natten.
  3. Ta ut köttet ur kylen 30 minuter före tillagning. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en grillpanna. Ta upp filéerna och skaka av överflödig marinad. Bryn runtom cirka 6 minuter tills de är väl brynta runtom.
  4. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen 10-15 minuter tills genomstekta. Ta ut ur ugnen och slå in dem i aluminiumfolie. Låt vila 10-15 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.