Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglaserad tonfisk med palsternackspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

310 kalorier per portion. Att grilla är ett fettsnålt alternativ. Kött och fisk som man inte panerar suger emellertid inte upp stekfettet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills den blir tjockflytande. Håll glasyren varm.
  2. Skala och skär palsternackorna och potatisarna i bitar. Koka dem mjuka. Häll bort vattnet och kör dem i en mixer med yoghurt, pepparrot och peppar efter smak. Håll purén varm eller värm upp den före servering.
  3. Pensla tonfisken med olja och stek i stekpanna 1-2 minuter. Skeda över glasyren och stek vidare 1-2 minuter. Tonfisken smakar bäst om den är saftig och fortfarande lite rosa i mitten.
  4. Lägg fisken på purén och skeda över resten av glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.