Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglaserade tunna revbenspjäll

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag 15 minuter
Skriv ut

Saftiga revbenspjäll med söt och kryddig smak, en rätt som går hem även hos barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ca 1,5 timmarTill servering: Grönsallad
  2. 1. Blanda ihop socker, honung och vinäger i en kastrull. Hetta upp och rör tills sockret smält. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, worcestershiresås, salt, tabasco, riven ingefära och senap. Rör marinaden slät och ställ den att svalna. Lägg spjällen tillsammans med marinaden i en stor plastpåse. Vänd runt så att hela spjällen får marinad på sig. Lägg på ett stort fat och låt marinera i kyl minst över natten, gärna lite längre. Vänd påsen då och då. 2. Ta ur spjällen ur påsen och spar marinaden. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna i 30 minuter. Vänd och pensla med marinaden och stek ytterligare 40-50 minuter tills köttet är knaprigt på ytan. Pensla lite då och då med marinaden under tiden.
  3. Servera spjällen med klyftpotatis och en grönsallad.
  4. SMAKLIG MÅLTID!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.