Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsgratinerad och prosciuttolindad chévreost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel och god förrätt. Serveras varm.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på grill och 225 grader. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som getosten. Lägg osten på brödskivan och vira runt prosciuttion ( som ett litet paket) och ringla över honungen. Tag fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i nötterna eller solroskärnorna om man är allergisk mot nötter rosta tills de fått färg. Rör runt så att det inte bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål. Ställ getostpaketen i en ugnsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15min. Svartvinbärscouli. Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sek rör runt. Skölj sallad och lägg en näve sallad på varje tallrik. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli på tallriken. Strössla över de rostade nötterna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.