Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsjäsmedel-surdegskultur

 
Skriv ut

Använd honungsjäsmedel istället för vanlig jäst som tar över och inte är så nyttigt! Honungsjäsmedlet passar inte för glutenintoleranta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Första dagen: Blanda första dagens ingredienser väl. Låt burken stå med löst pålagt lock under 24 timmar i en temperatur på 25-35 grader.
  2. Andra dagen: Rör ihop alla ingredienserna med första dagens ingredienser så det blir en inte alltför tjock gröt.
  3. Tredje dagen: Rör ihop alla ingredienserna med andra dagens ingredienser. Efter 12 timmar har en livlig jäsningsprocess kommit igång. Sätt på skruvlocket. Förvara i kylskåp. Hållbarheten är flera månader.
  4. Förökning av honungsjäsmedel: Grahamsmjöl och vetemjöl rörs ut i det varma vattnet. Honung och honungsjäsmedel tillsätts. I en temperatur på 25-35 grader bör kulturen vara färdig efter 12 timmar. Förvaras som tidigare i kylskåp.
  5. Ungefär en matsked av jäsmedlet behövs till ett bröd. I övrigt använder man något av sina favoritrecept på bröd. Du förvarar surdegskulturen i en 750 grams glasburk med lock i kylen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.