Mjuk och god kaka som blir tårta med vispad grädde och jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev med folie mot slutet.
- Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om. Tips: Kakan kan gräddas i förväg.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! Vilken fin smak det blir på sockerkakan av honungen! Jag rostade kakskivorna i brödrosten lite och så hade jag glass istället för grädde! Smaskens!
Λατρεύω τις φράουλες!