Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Både smak- och näringsmässigt är detta en välbalanserad maträtt. Speciellt om man utgår från saftiga kotletter och söt ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kotletterna och skär några jack i fettkanten så att de inte kupar sig vid grillningen.
  2. Häll av ananasspadet, förutom 2 msk som hälls i en skål för marinaden. Rör i honung, senap, curry, salt, peppar och chilipulver i ananasspadet. Häll över marinaden i en tjock plastpåse och lägg i kotletterna. Tillslut påsen och lägg den i kylen i minst en timma, gärna över natten.
  3. Förbered utegrillen eller ugnsgrillen.
  4. Ta ut kotletterna och torka av dem ordentligt. Grilla ca 6-8 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Kotletterna ska inte vara rosa inuti när de är klara.
  5. Lägg ananasskivorna på grillen när någon minut av grilltiden återstår. Garnera med vårlök och servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.