Både smak- och näringsmässigt är detta en välbalanserad maträtt. Speciellt om man utgår från saftiga kotletter och söt ananas.
Instruktioner
- Putsa kotletterna och skär några jack i fettkanten så att de inte kupar sig vid grillningen.
- Häll av ananasspadet, förutom 2 msk som hälls i en skål för marinaden. Rör i honung, senap, curry, salt, peppar och chilipulver i ananasspadet. Häll över marinaden i en tjock plastpåse och lägg i kotletterna. Tillslut påsen och lägg den i kylen i minst en timma, gärna över natten.
- Förbered utegrillen eller ugnsgrillen.
- Ta ut kotletterna och torka av dem ordentligt. Grilla ca 6-8 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Kotletterna ska inte vara rosa inuti när de är klara.
- Lägg ananasskivorna på grillen när någon minut av grilltiden återstår. Garnera med vårlök och servera genast.
Publicerat den
18 januari 2008
Skriv kommentar