- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jättegott! Kycklingen blir otroligt saftig och god.
Instruktioner
- Lägg lergrytan i vattenbad i minst 15 minuter.
Koka ihop olja, honung, kryddor och soja. Låt svalna.
- Dela kycklingen i 2 bitar. Var noga med hygienen.
Lägg kycklingen i lergrytan och slå på oljeblandningen. Låt stå i ugnen ca 1 1/2 timme tills kycklingen är klar.
- Sila upp kycklingspadet i en kastrull och vispa i crème fraichen. Smaka av. Om du tycker att såsen blir för tunn så red av med maizenaredning till önskad konsistens.
- Detta recept gillas av hela familjen..
Publicerat den
7 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter jätte gott :-) Det ska jag testa. Tack//MrsC51
Mycket smaskigt !!!! Satte in grytan i kall ugn och sen på 200 g.
Har denna i ugnen nu men reagerade på att det var så mycket som 2,5 DL olja?? Stämmer det att d ska vara så mycket?? En av finesserna m lergryta är ju att man inte behöver anväda fett.. Verkar bli god o luktar gott i köket just nu iallfall, men nästa gång kanske jag provar att ha lite mindre olja :)
Hej! Hur har du mage att påstå att bilden är din? Den är min egen och skyddad enligt lagen om upphovsrätt. Du har inte frågat mig om du fick använda den. Ber att du omedelbart tar bort den, jag gör också en anmälan till Matklubben. Bhx/Byhäxan
Denna kyckling hade vi till middag idag, och det blev verkligen succe. Mör och fin och även god smak. Det skall jag göra om fler gånger.