Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskyckling i lergryta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegott! Kycklingen blir otroligt saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i vattenbad i minst 15 minuter. Koka ihop olja, honung, kryddor och soja. Låt svalna.
  2. Dela kycklingen i 2 bitar. Var noga med hygienen. Lägg kycklingen i lergrytan och slå på oljeblandningen. Låt stå i ugnen ca 1 1/2 timme tills kycklingen är klar.
  3. Sila upp kycklingspadet i en kastrull och vispa i crème fraichen. Smaka av. Om du tycker att såsen blir för tunn så red av med maizenaredning till önskad konsistens.
  4. Detta recept gillas av hela familjen..

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • MrsC 11 november 2007

    Det låter jätte gott :-) Det ska jag testa. Tack//MrsC51

  • dolores 14 april 2008

    Mycket smaskigt !!!! Satte in grytan i kall ugn och sen på 200 g.

  • LottanP 14 maj 2008

    Har denna i ugnen nu men reagerade på att det var så mycket som 2,5 DL olja?? Stämmer det att d ska vara så mycket?? En av finesserna m lergryta är ju att man inte behöver anväda fett.. Verkar bli god o luktar gott i köket just nu iallfall, men nästa gång kanske jag provar att ha lite mindre olja :)

  • Bhx 26 oktober 2008

    Hej! Hur har du mage att påstå att bilden är din? Den är min egen och skyddad enligt lagen om upphovsrätt. Du har inte frågat mig om du fick använda den. Ber att du omedelbart tar bort den, jag gör också en anmälan till Matklubben. Bhx/Byhäxan

  • maggi 18 mars 2009

    Denna kyckling hade vi till middag idag, och det blev verkligen succe. Mör och fin och även god smak. Det skall jag göra om fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.