Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungslimpa

(1 kommentar)  
Skriv ut

Förr använde man ofta honung som jäsmedel, genom att sätta en fördeg som fick stå tills den började bubbla. Vi tar i stället hjälp av bikarbonat till detta lättbakade bröd. Det är godast nybakat, frys in det som blir över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform ca 2 l.
  2. 2. Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ner honung och filmjölk. Slå smeten i formen.
  3. 3. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kantomen 13 november 2010

    Det var gott, men det smakade inte riktigt som när mamma bakade honungslimpa när jag var liten!?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.