Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmarinerad kyckling à la Natta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hade aldrig honungsmarinerat något i hela mitt liv förut, men fick idén att jag skulle prova på att honungsmarinera några kycklingfiléer för att fira semestern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader. Börja med att tina kycklingfiléerna, är de olika stora kan det vara lämpligt att dela vissa så att de inte blir ojämnt tillagade i ugnen.
  2. Häll honungen i en bunke (spelar ingen roll om det är flytande eller mer fast honung) cirka 250 gram för färre filéer och cirka 300 gram eller mer för fler och större filéer.
  3. Tillsätt kryddorna, citronpeppar, örtsalt, basilika och dillkrydda, efter behag och rör ihop med honungen. Mycket citronpeppar går åt medan det går lite mindre dillkrydda.
  4. Lägg kycklingfiléerna i houngsblandningen och låt ligga att marinera i minst en timme, om man använder mer trögflytande honung kan man behöva gå och vända filéerna lite då och då.
  5. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla in dem så gott det går med honungsblandningen. Blir det marinad över kan man hälla över den i formen så att kycklingen puttrar i den när den är i ugnen.
  6. Tillaga i ugn i cirka 30-40 minuter. Kycklingen borde ha fått en fin brun och frasig färg men vill man vara säker på att den är färdig så kan man bara skära ett snitt och se så att det inte är rosa.
  7. Servera ihop med potatisgratäng, rotfruktsgratäng eller annat som verkar passande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.