Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.
Instruktioner
- Blötlägg träspetten.
- Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar.
Marinera kycklingen i minst 1 timme.
- Ta två cm ingefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med mini fraiche och smaka av med salt.
- Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor.
- Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar.
- Trä den marinerade kycklingen på spetten.
Varva med ingefära och ananas.
- Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Servera spetten med ingefärssåsen.
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar