Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg träspetten.
  2. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar. Marinera kycklingen i minst 1 timme.
  3. Ta två cm ingefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med mini fraiche och smaka av med salt.
  4. Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor.
  5. Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar.
  6. Trä den marinerade kycklingen på spetten. Varva med ingefära och ananas.
  7. Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
  8. Servera spetten med ingefärssåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.