Honung finns i olika smaker. Till denna läckra paj kan du välja din egen favorithonung. Servera gärna pajen till en kopp espresso.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på svag värme.
- Hacka samman mjöl, socker, matfett, ägg och sesamfrön till en deg, för hand eller i maskin.
- Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar och veckad kant. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider den inte ner under förgräddningen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.
- Gör fyllningen. Rör osten med elvisp till en smidig smet. Rör ner florsocker, honung, grädde, limeskal och ägg i ostsmeten. Blanda allt till en smet.
- Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Låt pajen kallna. Lossa den sedan från formen. Lägg upp pajen på ett serveringsfat.
- Gör garneringen: Skär glassen i skivor. Täck pajen med skivor av glass. Halvera vindruvorna. Skär carambolan i tunna skivor. Garnera pajen med blå vindruvor, carambola och physalis.
Publicerat den
22 januari 2008
Skriv kommentar