Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungspaj under glasstak

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Honung finns i olika smaker. Till denna läckra paj kan du välja din egen favorithonung. Servera gärna pajen till en kopp espresso.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på svag värme.
  2. Hacka samman mjöl, socker, matfett, ägg och sesamfrön till en deg, för hand eller i maskin.
  3. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar och veckad kant. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider den inte ner under förgräddningen.
  4. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.
  5. Gör fyllningen. Rör osten med elvisp till en smidig smet. Rör ner florsocker, honung, grädde, limeskal och ägg i ostsmeten. Blanda allt till en smet.
  6. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt pajen kallna. Lossa den sedan från formen. Lägg upp pajen på ett serveringsfat.
  8. Gör garneringen: Skär glassen i skivor. Täck pajen med skivor av glass. Halvera vindruvorna. Skär carambolan i tunna skivor. Garnera pajen med blå vindruvor, carambola och physalis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.