Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsrostad palsternacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Honungsrostade palsternacksstavar med färsk timjan och vitlök är ett mycket gott tillbehör och ett utmärkt alternativ till potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackorna och skär dem i stavar på längden. Skär bort mittbenet om den är träig.
  2. Lägg palsternacksstavarna i lättsaltat vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Låt rinna av väl,. Häll olivoljan i en ugnsfast form och låt formen stå i ugnen cirka 5 minuter tills oljan är het. Lägg palsternacksstavarna i formen, vänd dem i den heta oljan och ugnsstek 10 minuter. Vänd och stek ytterligare 10 minuter.
  3. Blanda honung och vitlök i en kastrull och värm under omrörning tills honungen är varm och flytande. Ringla honungen över palsternacksstavarna, salta och peppra och vänd så att palsternackorna täcks. Strö över timjankvistar och ugnsstek ytterligare 10-15 minuter tills gyllene. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.