Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsrutor - kalljästa

 
Skriv ut

Ibland vill man ha en plåt bullar att sätta in i ugnen när man vaknar på morgonen eller kommer hem ifrån jobbet. Låt dem jäsa över natten. Om man har tid blir brödet ännu godare om det får jäsa lite längre. Dessa bröd är bakade med rivna morötter och kesella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, smör, kesella, morötter, mjölk och salt. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Platta ut degen i långpanna som klätts med bakplåtspapper. Skär degplattan i 24 rutor med mjölad kniv. Täck över och ställ i kylen över natten. Eller låt det jäsa lite längre.
  4. Ta långpannan ur kylen och sätt ugnen på 200°. Medans ugnen värms jäser bullarna färdigt i rumstemperatur.
  5. Ev måste du ruta degplattan ytterligare en gång, om rutorna jäst samman under natten. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.