Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Horn med glasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dom här kakorna har jag gjort många gånger jättegoda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungstempratur 200 grader Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Dela den i två hälfter och lägg den att vila minst en timme i kylskåpet.
  2. Kavla ut varje deghalva till en cirkelrund platta, ganska stor, dela den först i 2, sedan i 4 och sist i 8 delar.
  3. Lägg 1 tsk fyllning på den breda änden av varje trekant och rulla ihop mot spetsen.
  4. Böj till horn och lägg dem på en smord plåt. Grädda i 20 minuter. Glasera de färdiggräddade och avsvalnade hornen med en florsockerglasyr, smaksatt med kakao. Lycka Till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 29 september 2010

    Ja, de var goda, bakade dem i helgen. Fyllde dem med äppelmos och lite kanel. Bara florsockerglasyr på ingen choklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.