Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot chili cheese nuggets

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Burger Kings goda friterade ost i min egen tappning. Jättegott tillbehör till den hemlagade burgaren. Eventuellt kan man göra en sats av den sötsura såsen till det friterade fläsket, som jag har lagt in i ett annat recept, att ha som kall dippa.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Blanda tempuran enligt paketets anvisningar.
 2. Finhacka chilin, vill du inte ha den så het, så skrapa ur kärnorna och det vita fruktköttet, det är där den mesta hettan sitter.
 3. Värm upp oljan (helst i gjutjärnsgryta eftersom den ger jämnare värme utan "hotspots", eller fritös om du har en sådan) till en temperatur runt 160-170 grader. Använd digital ugnstermometer.
 4. Pensla osttärningarna med lite frityrolja (kall) och rulla dem i den finhackade chilin. Vänd dem sedan i tempuran och lägg dem i den heta oljan med hjälp av en nät- eller hålslev.
 5. Fritera tills de är gyllenbruna. Vänd dem med jämna mellanrum med en gaffel så att de blir jämnt bruna.
 6. TIPS FRÅN COACHEN: Skulle oljan bli för varm och fatta eld så HA ALDRIG VATTEN PÅ DEN för att släcka - det blir en ångexplosion och du får skållhet olja över dig!!! Ha istället grytans lock tillreds och lägg på det så att elden kvävs. Av just denna anledning ska du inte heller ha spisfläkten igång då branden kan fortsätta upp i imkanalerna. Du kan alltid vädra ut oset när du är klar med friteringen.
 7. Tvätta händerna noga innan du kliar dig i ögonen efter att du har hanterat chilin, annars lovar jag att du kommer att ångra dig bittert. Eller använd engångshandskar (du vill inte ha chili på dina diskhandskar...).

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • annelieberggren 28 mars 2011

  Detta låter som min grej, men vad är tempura???

 • boz1965 8 november 2012

  Tempura är en japansk frityrsmet som finns att köpa som pulver man blandar ut i vatten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.